За перебування дітей у вечірній час без супроводу дорослих штрафуватимуть

Дата: 24.09.2021 16:00
Кількість переглядів: 3298

Фото без описуУ законодавстві України про охорону та захист прав дитини встановили відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час у громадських місцях.

Згідно з Законом України «Про охорону дитинства», дитина – це особа віком до 18 років (повноліття). Малолітня дитина – дитина віком до 14 років. Неповнолітня – з 14 до 18 років.

З метою попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, стимулювання відповідальності батьків, законодавством України встановлено:

  • Закон України «Про охорону дитинства»:

Стаття 20-1. Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування:

“Діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Дітям заборонено з 22:00 до 06:00 перебувати без супроводу батьків у громадських закладах (громадськими місцями вважають парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, будинки, під’їзди і сходи, дитячі та спортивні майданчики, кафе, громадський транспорт, бари, нічні клуби, дискотеки, гральні заклади, лазні, готелі, магазини з товарами сексуального характеру, алкогольної продукцією і т. д.).

У разі виявлення дитини у нічний час у громадських місцях та розважальних закладах буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь