За перебування дітей у вечірній час без супроводу дорослих штрафуватимуть

Дата: 24.09.2021 16:00
Кількість переглядів: 3029

Фото без описуУ законодавстві України про охорону та захист прав дитини встановили відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час у громадських місцях.

Згідно з Законом України «Про охорону дитинства», дитина – це особа віком до 18 років (повноліття). Малолітня дитина – дитина віком до 14 років. Неповнолітня – з 14 до 18 років.

З метою попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, стимулювання відповідальності батьків, законодавством України встановлено:

  • Закон України «Про охорону дитинства»:

Стаття 20-1. Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування:

“Діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Дітям заборонено з 22:00 до 06:00 перебувати без супроводу батьків у громадських закладах (громадськими місцями вважають парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, будинки, під’їзди і сходи, дитячі та спортивні майданчики, кафе, громадський транспорт, бари, нічні клуби, дискотеки, гральні заклади, лазні, готелі, магазини з товарами сексуального характеру, алкогольної продукцією і т. д.).

У разі виявлення дитини у нічний час у громадських місцях та розважальних закладах буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь