Головне управління ДПС у Київській області та Рокитнянська селищна рада

Дата: 24.09.2021 08:00
Кількість переглядів: 811

Фото без описуЗ метою наповнення місцевого бюджету Рокитнянська територіальна громада нагадує мешканцям громади та громадянам, власникам і користувачам земельних ділянок, нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки та транспортних засобів, що громадяни громади повинні протягом 60 днів з дня вручення податкового-повідомлення рішення сплатити майнові податки.

Такими податками є:

  • податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки;

  • транспортний податок;

  • плата за землю.

Платники мають право звернутися до контролюючого органу за податковою адресою (місцем реєстрації) платника податку, зазначеною в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування, для проведення звірки даних щодо об'єктів оподаткування, у разі виявлення розбіжностей на підставі підтверджуючих документів контролюючий орган проводить перерахунок податку. З метою уникнення неточностей у нарахуванні необхідно вносити зміни у Реєстр об’єктів нерухомого майна.

Звертаємо увагу громадян, що при несплаті майнових податків до 30 календарних днів включно настає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 5% погашеної суми податкового боргу. За несплату платежу більше 30 календарних днів розмір штрафу становить 10% погашеної суми податкового боргу.

Якщо після закінчення строків оплати, громадянином не сплачено податок, то на суму податкового боргу нараховується пеня з розрахунку 120% річних ставки НБУ.

Громадянам слід відповідально ставитись до своїх обов’язків щодо сплати податків, пам’ятати, що суми майнових податків зараховуються до місцевих бюджетів, з яких фінансуються потреби громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь