Електронні листки непрацездатності

Дата: 10.09.2021 08:42
Кількість переглядів: 334

Фото без описуЩодня в Україні зростає кількість медичних висновків про тимчасову непрацездатність, які лікарі створюють для пацієнтів замість видачі звичних паперових лікарняних. Перехід від листків непрацездатності на паперових носіях до електронних розпочато з 1 червня 2021 року та відбувається поступово. Усі медичні установи України повністю перейдуть на лікарняні з 1 жовтня 2021 року (відповідно до змін, внесених Наказом МОЗ від 28.08.2021 № 1835).

На відміну від паперових листків, які видаються після одужання, електронні лікарняні формуються автоматично одразу після створення медичного висновку, якщо пацієнт є застрахованою особою – тобто має офіційне працевлаштування, є ФОП тощо. Також е-лікарняний автоматично відкривається для одного із застрахованих батьків, якщо медичний висновок сформовано для дитини, яка потребує догляду.

Передання відомостей із Реєстру медичних висновків до Реєстру електронних лікарняних відбувається в режимі реального часу (онлайн) одразу з моменту формування медичного висновку в Реєстрі медичних висновків.

Сповіщення про відкриття е-лікарняного надійде роботодавцю в кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України: https://portal.pfu.gov.ua. 

Знайти е-лікарняний можна на порталі ПФУ, зайшовши з електронним підписом посадової особи підприємства.

Якщо застрахована особа має електронний цифровий підпис, вона може переглянути свій е-лікарняний в особистому кабінеті застрахованої особи на сайті Пенсійного фонду України.

Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області закликає користуватись електронними сервісами Пенсійного фонду України - зручно, швидко та легко!

Бережіть себе, своїх рідних та близьких.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь