День Державного Прапора України на Рокитнянщині

Дата: 23.08.2021 13:53
Кількість переглядів: 775

23 серпня 2021 року в Рокитнянській територіальній громаді за ініціативи селищного голови Юрія Богданова відбулися урочистості до Дня Державного Прапора України. Це свято, яке вшановує багатовікову історію українського державотворення, державної символіки незалежної України, метою, якого - є виховання поваги громадян до державних символів України.

На центральній алеї селища Рокитне біля стели Героїв Небесної Сотні відбулася церемонія підняття Державного Прапора України та покладання квітів.

Фото без описуФото без опису

"Синьо-жовтий стяг уособлює нашу незалежність, має історичну пам’ять та гордість нашого народу. Під нашим прапором ми зобов'язані жити і працювати так, щоб наші нащадки пишалися перемогами та успіхами своїх батьків, щоб світ знав могутню, процвітаючу, незалежну і суверенну державу - Україну" – наголосив під час своєї промови Юрій Андрійович.

Фото без описуФото без опису

По завершенню урочистої частини у Рокитнянському закладі загальної середньої освіти № 3 Рокитнянської селищної ради на честь нашого загиблого героя – земляка, воїна АТО Лісовола Дмитра Олександровича відкрито меморіальну дошку.

Фото без описуФото без опису

Дмитро у 2017 році підписав контракт на 3 роки, пройшов підготовку в 169-му НЦ „Десна”; старший солдат, кулеметник - командир протитанкового відділення, протитанковий взвод механізованого батальйону, 92-га бригада. Від 15 червня 2017 року виконував бойові завдання поблизу Мар'їнки. Пройшов 3 три ротації в зоні боїв. Загинув Дмитро під час обстрілу терористами з боку окупованого Спартака з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї біля Авдіївки у пообідню пору - в ході бою зазнав поранення розривною кулею, втратив багато крові, помер в реанімації.

Фото без опису

"Вшaнувaння пaм'ятi людей, якi вiддaли життя зa Україну, - нaш святий oбoв’язoк. Дмитро Лісовол був спрaвжнім пaтрioтом, який боровся за суверенітет та цілісність держави, і віддав своє життя за мир та спокій на рідній землі. Минуло два роки з дня його героїчної смерті, але біль та смуток досі не вщухають у наших серцях. Ми пам’ятаємо і низько схиляємо голови перед усіма воїнами, які поклали свої життя задля миру та спокою в Україні", - сказав під час покладання квітів до меморіальної дошки Дмитру Лісоволу Юрій Андрійович.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь