Сімейні форми виховання - це вчасна допомога дитині в громаді.

Дата: 18.08.2021 15:47
Кількість переглядів: 432

Фото без опису

В нашій державі система заходів щодо соціального захисту дітей має глибокі історичні корені і діє вже протягом кількох тисячоліть, поступово вдосконалюючи наше суспільство. У  всі часи наш народ славився благородністю та милосердям надаючи соціальну допомогу хворим, безпритульним, неповнолітнім правопорушникам, осиротілим дітям.

В останні роки в Україні проголошено курс на популяризацію сімейних форм влаштування соціальних сиріт.

Продовжуючи традиції наших предків основну увагу держави спрямовано на створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та патронатних сімей. Основним завданням, яких є найоптимальніше соціалізувати дітей - сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування в сучасному соціумі та використати всі можливі ресурси для реінтеграції  дітей в біологічні родини. З міжнародної практики видно, що найкращим чином з цим завданням справляються прийомні батьки, батьки – вихователі, патронатні вихователі та наставники, забезпечуючи права  кожної дитини, яка опинилась в складних життєвих обставинах. Виховують в сприятливому, сімейному середовищі не розриваючи спілкування з рідними,( якщо це не шкодить життю та здоров’ю дитини), адаптують до самостійного життя, надають соціально педагогічну підтримку, навчають та розвивають життєві навички. На особистому  прикладі  навчають правилам  поведінки в соціальному середовищі.

Всі сімейні форми влаштування мають свої особливості підходу та захищені на законодавчому рівні.

Прийомна сім’я - сім’я, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від1 до 4 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу-окрема сім’я, що створюється за обопільним бажанням подружжя, для виховання та спільного проживання не менш,як п’яти дітей сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування.

Патронат над дитиною – це професійний комплексний вид послуги, що передбачає тимчасовий догляд (3-6  м), на виховання та реабілітацію дитини на час подолання її батьками, чи особами  що їх замінюють, складних життєвих обставин. 

Надамо детальну та вичерпну інформацію всім, хто виявить бажання прийняти в свою сім’ю   дитину, з числа дітей- сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

За інформацією звертатися: Центр соціальних служб Рокитнянської  селищної ради Білоцерківського району,  вул. Незалежності, 2.  Тел.  5-12-87.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь