ЗВІТ діяльності відділу культури, молоді та спорту за липень 2021 року

Дата: 30.07.2021 12:22
Кількість переглядів: 622

Фото без описуЩОДО ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ

Впродовж липня 2021 року спеціалістами відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради на чолі з начальником відділу та спільно із трудовими колективами закладів культури нашої громади (Центральний будинок культури, Селищний будинок культури, Публічна бібліотека, Музична школа, сільські будинки культури, сільські клуби, бібліотеки-філії), колективом Дитячо-юнацької спортивної школи було проведено низку культурно-масових та спортивних заходів.

01 липня під головуванням заступника селищного голови Олександра Конопчука та начальника відділу культури молоді та спорту селищної ради Тетяни Круть відбулася робоча нарада із керівниками закладів культури громади. Під час наради було обговорено низку організаційних та кадрових питань.

Директор Центрального будинку культури Олена Горова та директор Публічної бібліотеки Людмила Марковська ознайомили керівників будинків культури, сільських клубів та бібліотек-філій зі змістом колективних договорів, правилами трудового розпорядку та представили статути Центрального будинку культури та Публічної бібліотеки. Керівники закладів культури підписали акти про матеріальну відповідальність.

Також було надано рекомендації щодо штатної роботи закладів, щодо вирішення проблемних питань та щодо співпраці із сільськими старостами. За підсумками наради було прийнято рішення щодо потреби розвитку місцевої народної творчості та аматорського мистецтва задля забезпечення якісного культурного обслуговування громадян.

06-07 липня Рокитнянщина відсвяткувала традиційне обрядове свято Івана Купала.

Задля збереження традицій святкування Івана Купала працівники усіх будинків культури та сільських клубів громади приготували святкову театралізовану концертну програму, розваги, конкурси, дискотеки під відкритим небом та традиційні купальські обрядові дійства із купальським багаттям «Купайлиця».

Традиційне купальське свято відбулося у селищі Рокитне та кількох селах громади – Насташці, Бушевому, Шарках, Острові, Синяві, Бирюках, Савинцях та Ольшаниці. Свята видалися видовищними, веселими, гамірними та співочими. Звідусіль по селах лунали ліричні та запальні пісні, дівчата у неймовірних заквітчаних віночках та вишитих сукнях танцювали до знесили. Молодь випробовувала себе у різних конкурсах та обрядах, неодружені й закохані стрибали через багаття як поодинці, так і парами.

07 липня яскравим дійством на Рокитнянщині стало святкування Дня села у с. Троїцьке. В цей день село, як завжди, радо зустрічало гостей. На народні гуляння зібралися чи не всі жителі – від малого до великого. Розваг вистачало для кожного. Аматори сцени продемонстрували неймовірний концерт. Діячі з трепетом та любов’ю виконували пісні, танці, з щирими привітаннями звертались до присутніх.

08 липня під керівництвом заступника селищного голови Олександра Конопчука та начальника відділу культури молоді та спорту селищної ради Тетяни Круть відбулася оперативна нарада щодо діяльності будинку культури в с. Бирюки.

Впродовж наради було обговорено питання приведення у відповідність технічної документації по газових та електричних лічильниках та розроблено алгоритм дій щодо забезпечення належного функціонування будинку культури у осінньо-зимовий період.

08 та 15 липня під головуванням заступника селищного голови Олександра Конопчука, за участю спеціалістів відділу культури й працівників закладів культури громади було проведено засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 30-річчя Дня незалежності України на Рокитнянщині.

10 липня на футбольному полі комунального закладу Рокитнянської селищної ради „Спорткомплекс „Рокитне” відбулися два матчі заключного VI туру відкритої першості (чемпіонату) Рокитнянської селищної територіальної громади з футболу серед аматорських команд сезону 2021 року.

В першому матчі зустрілися команди «Граніт» (представляє ТОВ «РКДЗ») та «Україна» (представляє ПАФ «Україна»). Цей матч закінчився з рахунком 3:1 на користь команди «Граніт».

Після цього відбувся наступний матч за участю команди «Динамо» (представляє  відділення поліції №1 Білоцерківського районного управління Головного управління Національної поліції в Київській області) та команди ГК «Синявське» (представляє однойменне аграрне товариство). Другий матч закінчився з рахунком 2:2  - нічия.

За підсумками футбольних матчів визначились переможці та призери змагань:

І місце в чемпіонаті виборола команда ГК «Синявське»;

ІІ місце – команда «Динамо»;

ІІІ місце – команда «Україна».

Привітати та нагородити «кращих із кращих» на футбольний чемпіонат завітали голова Рокитнянської селищної ради Юрій Богданов, начальник відділу культури, молоді та спорту селищної ради Тетяна Круть та директор комунального закладу Рокитнянської селищної ради „Спорткомплекс „Рокитне” Степан Москалик.

Керманичі громади переможцям та призерам змагань вручили заслужені нагороди – переможні кубки, а гравцям команд – медалі.

Також були нагороджені футболісти у номінаціях - кращий воротар, кращий гравець та кращий бомбардир турніру.

Володарями цих нагород стали:

«кращий воротар» - Ігор Яринчак (з команди ГК «Синявське»);

«кращий гравець» - Артем Жилінський (з команди ГК «Синявське»);

«кращий бомбардир» - Артем Марчук ( з команди «Динамо»).

18 липня за ініціативи Рокитнянської територіальної федерації футболу та за організаційної, фінансової й інформаційної підтримки відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради, в селищі Рокитне на футбольному полі спортивного комплексу громади розпочалися змагання відкритої першості Рокитнянської селищної територіальної громади з мініфутболу (8 х 8) серед аматорських команд сезону 2021, присвяченої 30-річчю незалежності України.

Першими цього дня в боротьбу за перемогу в змаганнях вступили команда „Арсенал” (с. Лісовичі Таращанської територіальної громади) та наші земляки команда „Фортуна” (с.Ромашки).

В підсумку перемогу в цьому матчі здобув більш досвідчений „Арсенал” з рахунком 6:1.

Згодом на футбольне поле вийшли команди: ФК „Синявське” (с.Синява) і ФК „Основа” (с. Шарки). Шарківська команда добре зарекомендувала себе в різноманітних змаганнях і цього разу за активної підтримки своїх вболівальників на початку матчу приголомшила синявців, повівши в рахунку. Але потім все стало на свої місця й більш вправніша команда ФК „Синявське” здобула перемогу з рахунком 5:1.

Після закінчення цього поєдинку розпочалася гра між командами „Динамо МВС” (смт Рокитне) і ФК „Інтер” (м.Тараща). Зустріч виявилася досить інтенсивною, завдяки  швидким та активним діям Таращанської команди. Вони без роздумів били по воротах динамівців із різних позицій, що у підсумку вилилося у перемогу ФК „Інтер” з рахунком 5:1.

Нині тривають ігри за кубок Рокитнянської селищної територіальної громади з шахів в с. Синява під керівництвом директора спортивного клубу «Інтеграл» Фещенка Михайла Степановича.

19 липня на чолі із заступником Рокитнянського селищного голови Олександром Конопчуком було проведено робочу нараду щодо підготовки делегації громади для участі у святкуванні Дня хрещення Русі (в селі Копачів Обухівського району на території парку «Київська Русь») та представленні творчих здобутків і надбань громади.

24 липня у селі Копачів Обухівського району на території парку «Київська Русь» відбулося обласне святкування 1033-ї річниці Хрещення Русі.

На це свято завітала делегація від Рокитнянщини на чолі із селищним головою Юрієм Богдановим та його заступниками – Миколою Соколовським та Олександром Конопчуком.

В рамках святкування відбулася презентація районів і територіальних громад Київщини. З метою висвітлення туристичного, культурного та економічного потенціалу регіону було представлено вироби народних умільців та майстрів декоративно-прикладного мистецтва, а також здобутки і досягнення регіону в різних галузях.

Для усіх учасників заходу була презентована феєрична розважальна програма:

  • кінно-трюкові виступи;

  • костюмований парад історичних постатей, які відіграли ключові ролі в історії Київської Русі;

  • давньослов’янські забави;

  • відтворення події прийняття християнства Київською Руссю;

  • розіграш подарунків;

  • смачні страви з багаття та слов’янські напої та настоянки;

  • фотосесія у костюмах епохи Київської Русі;

  • турнір кінних лучників і змагання кінних лицарів;

  • стрільба з требушетів вогняними ядрами;

  • яскраве файер-шоу та запальні танці.

Серед презентацій Рокитнянської селищної територіальної громади на заході було представлено:

- макети церков ХVIII-ХІХ століття, розміщених на території Рокитнянської селищної ради та занесених до Державного реєстру, як пам'ятки архітектури національного значення;

- мальовані картини (маслом) місцевих майстрів-умільців;

- вишиті картини, рушники та вишиванки;

- ляльки-мотанки та майстер-клас щодо їх виготовлення;

- виставка книг про Рокитнянщину та її історію;

- виставка кованих виробів ПП «Кузня Росич»;

- продуктові ярмарки місцевих приватних компаній (ПП «СІМОЛ», ГК «Синявське»);

- кухня воїнів АТО з козацькими стравами тощо.

25 липня в селищі Рокитне на футбольному полі комунального підприємства «Споритвний комплекс «Рокитне» відбулися змагання ІІ туру відкритої першості Рокитнянської селищної територіальної громади з футболу (8 х 8) серед аматорських команд сезону 2021 року, присвячені 30-річчю незалежності України.

В змаганнях взяли участь команди: ФК «Синявське» (с. Синява); «Динамо» МВС (смт Рокитне); «Основа» ( с. Шарки); «Фортуна» (с. Ромашки); «Інтер» (м. Тараща) і «Арсенал» (с. Лісовичі Таращанської територіальної громади).

Ігри закінчилися з такими результатами:

«Арсенал» - «Основа» 2:1

«Інтер» - «Фортуна» 5:0

ФК «Синявське» – «Динамо» МВС 7:2

За результатами проведеного ІІ туру своє лідерство продовжують команди ФК «Синявське», «Інтер» та «Арсенал», в активі яких по 6 набраних балів.

29 липня на Рокитнянщину завітав пересувний цирковий колектив із міста Рівне (ФОП Чернявка). Циркачі побували у чотирьох селах нашої громади – Ольшаниця, Насташка, Синява та Острів.

Розважитися на циркові вистави у сільські будинки культури прийшли не лише діти, а й дорослі. Кожен із дітлахів мав нагоду долучитися до будь-якого циркового номера: фокусу, трюку, жонгювання, клоунади, пантоміми, ілюзійного виступу тощо. Екзотичні тваринки також дуже розважили дітей, адже такі приємні емоційні враження запам’ятаються надовго. Усі діти отримали неймовірне задоволення та були у захваті від цирку в їхньому селі.

Циркові вистави відбулися за сприяння відділу культури, молоді та спорту Рокитнянської селищної ради із дотриманням усіх карантинних норм та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я.

Пересувний цирк виконав для наших жителів важливу соціальну функцію – доніс циркове мистецтво туди, де відсутні стаціонарні цирки. Адже циркове мистецтво – це один із найдавніших, найвидовищніших і найулюбленіших дітьми жанр мистецтва!

В бібліотечних закладах громади впродовж липня було організовано та проведено розважально-ігрові програми, інформаційні хвилинки, виховні години, книжково-ілюстраційні виставки, огляди літератури, фотовернісажі, екскурсії, бесіди до свята Івана Купала, 1033-річчя Хрещення Київської Русі, 230-річчя дня народження В.А. Моцарта тощо.

Працівники всіх бібліотек та будинків культури громади завжди беруть активну участь у всіх культурно-масових заходах та державних святах; регулярно проводять роботи із впорядкування та наведення благоустрою прилеглих територій закладів культури.

ЩОДО УКЛАДЕННЯ УГОД ТА ДОГОВОРІВ

Впродовж липня 2021 року було заключено низку договорів та додаткових угод, а саме:

  • договір на придбання спортивної атрибутики (медалі, грамоти, кубки) для нагородження переможців чемпіонату з міні-футболу;

  • договір на закріплення майна комунальної власності Рокитнянської територіальної громади на праві оперативного управління;

  • договір поставки вторинної сировини (макулатури);

- додаткову угоду до договору від 02.08.2019 оренди нежитлового приміщення в будинку культури с. Насташка з ГО «ОБ'ЄДНАННЯ УЧАСНИКІВ АТО СЕЛА НАСТАШКА»;

- додаткову угоду до договору від 01.12.2020 оренди нежитлового приміщення в селищному будинку культури з ФОП Хорунжою Софією Юріївною;

- додаткову угоду до договору від  03.01.2020 оренди нежитлового приміщення в селищному будинку культури з ФОП Хорунжою Софією Юріївною;

- додаткову угоду до договору від 25.09.2017 оренди нежитлового приміщення в селищному будинку культури з ПП «АВТОШКОЛА «ФОРСАЖ»;

  • опрацьовано проєкт Договору про постачання електричної енергії споживачу;

  • опрацьовано проєкт Договору про надання кваліфікованих довірчих послуг;

- опрацьовано проєкт Договору про закупівлю послуг з розподілу електричної енергії
 за державні кошти;

 - опрацьовано проєкт Договору на надання послуг щодо повірки лічильника комунального закладу Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області «Публічна бібліотека».

Ведеться робота по перезаключенню договорів з Укртелекомом.

Також в липні місяць проводилась робота за підготовці пакету документів по списанню автомобілів, які знаходяться на балансі відділу.

ЩОДО ВЕДЕННЯ ДІЛОВОДСТВА

Спеціалісти відділу культури, молоді та спорту систематично проводять організаційно-кадрову роботу у напрямках: координація діяльності закладів культури громади та спортивних закладів; ведення кадрової роботи; ведення особових справ працівників відділу культури, молоді та спорту та керівників закладів культури громади; ведення обліку робочого часу працівників відділу; ведення графіку відпусток, розрахунку відпусток працівників відділу та керівників закладів культури; ведення журналів реєстрації наказів начальника відділу з основної діяльності та з кадрових питань; реєстрації вхідних та вихідних документів; підготовки зведених місячних планів та звітів діяльності відділу; підготовки документів, довідок, клопотань, звернень, що стосуються галузі культури, молоді та спорту; оформлення презентацій культурно-масових заходів для розміщення на офіційному сайті Рокитнянської селищної ради; підготовки оголошень, подяк та грамот на відзначення видатних людей Рокитнянщини з нагоди державних свят та ювілеїв тощо.

 

Начальник відділу Тетяна КРУТЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь