Старі добрі українські традиції відроджуються...

Дата: 26.07.2021 16:22
Кількість переглядів: 558

Фото без описуДідух, його ще називають дідо, дідочок, сніп-рай, коляда, колідник. Згідно із традиціями, дідух — це останній обжинковий сніп. Овес, жито, пшениця, льон – його основні складові. Солом’яний оберіг — це дух предків, дідів, збереження традицій і пам’яті родини. Це символ доброго врожаю, миру й злагоди в родині, достатку в домі. Традиція ставити в оселі на покуті дідуха походить ще з дуже давніх часів. У дохристиянських віруваннях він був утіленням бога Коляди, символом пам’яті про предків.

Напередодні свята «Дня Хрещення Русі» бібліотекарями комунального закладу «Публічна бібліотека» був проведений «Майстер-клас по виготовленню Дідуха».

Виріб був представлений на обласному святі, присвяченому 1033-й річниці Дня Хрещення Русі в с. Копачів Обухівського району.

Керівники громади та бібліотекарі мали змогу навчитися в’язанню короля снопів. Всі отримали безліч неповторних емоцій і задоволення, так як мали можливість відчути подих історії і відтворити її у сьогоденні.

Складнощів з придбанням матеріалів для майстер-класу не було завдяки нашим сільськогосподарським підприємствам: ТДВ «Синявське» та СФГ «Авангард».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь