Петро Рева взяв участь у семінар-нараді з головами територіальних громад та райдержадміністрацій з питань дотримання трудового законодавства

Дата: 08.07.2021 17:07
Кількість переглядів: 320

Сьогодні, 8 червня, в приміщенні Головного управління Держпраці у Київській області відбувся семінар-нарада з головами територіальних громад та районних державних адміністрацій з питань дотримання трудового законодавства. Участь у заході взяли заступник начальника Головного управління Держпраці у Київській області Валентин Шаботинський, директор департаменту соціального захисту населення Київської облдержадміністрації Ігор Мещан, начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов, голова Київської облпрофради Василь Хвостіков, заступник начальника управління – начальник юридичного відділу управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Петро Рева.

Йшлося про активізацію роботи щодо своєчасної та в повному обсязі виплати заробітної плати, погашення заборгованості на підприємствах-боржниках з урахуванням урядових рішень, організацію взаємодії управління Держпраці та органів місцевого самоврядування щодо неприпустимості використання незадекларованої праці на підприємствах, організаціях та установах, розташованих на території громад, а також про організацію роботи з питань охорони праці в громадах.

За словами П. Реви, одним із основних показників плідної профілактичної діяльності є рівень виробничого травматизму та професійної захворюваності. Так, в першому півріччі 2021 року до відділень управління у районах і містах Київської області надійшло 672 повідомлення про нещасні випадки та профзахворювання, в тому числі 39 про випадки із смертельним наслідком. З них 558 - це гострі професійні захворювання на COVID-19, що становить 83% від загальної кількості повідомлень (20 – зі смертельним наслідком). 

Найбільше нещасних випадків зареєстровано у страхувальників таких територіальних громад: Вишгородський район, Києво-Святошинський, м. Обухів, м. Бровари, Бориспільський район, м. Ірпінь, Миронівський район.

Порівнюючи показник зареєстрованих нещасних випадків за аналогічний період попереднього року, в цілому він збільшився на 6,5%.

Петро Рева звернув увагу присутніх на відсутність системного впливу місцевих органів влади на роботодавців суб’єктів господарювання, зокрема медичних закладів, в частині дотримання ними законодавства з охорони праці щодо організації розслідування гострих профзахворювань та дотримання термінів розслідування, що безпосередньо пов’язане з можливістю отримання потерпілими особами страхових виплат з Фонду соціального страхування. В першу чергу мова йде про вплив на ситуацію з боку: Макарівської районної ради на КНП «Макарівська центральна районна лікарня», Білоцерківської міської ради на КНП «Білоцерківська міська лікарня № 3», Фастівської районної ради на КНП «Фастівська центральна районна лікарня» та КНП «Фастівський центр первинної медико-санітарної допомоги», Бориспільської районної ради на КНП «Бориспільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», Славутицького міського голови на КНП «Славутицька міська лікарня». Він додав, що зволікання у вирішенні цієї гострої суспільної проблеми може викликати соціальну напругу внаслідок матеріальних втрат та невизначеності, породженої значною кількістю незавершених розслідувань захворювань медичних працівників.

Довідково. У Київській області зареєстровано майже 182 тис. страхувальників, в т. ч. понад 76 тис. юридичних осіб та майже 106 тис. фізичних осіб підприємців із загальною кількістю застрахованих осіб 471, 5 тис.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь