Про легалізацію трудових відносин

Дата: 11.06.2021 11:00
Кількість переглядів: 283

Легалізація трудових відносин - один із пріоритетних напрямків роботи Рокитнянської селищної ради, адже це ключ до успішного майбутнього громади.

У нинішніх умовах дуже гострою є тема боротьби з виплатою заробітної плати у „конвертах”, реалізації гарантій оплати праці та організації заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Від несплати податків та внесків із тіньових доходів країна бюджет громади втрачає мільйони гривень доходів до державного і місцевого бюджетів та Пенсійного фонду України, а працівники залишаються без відповідного соціального захисту та належного пенсійного забезпечення.

Фото без опису

Незважаючи на проведену масштабну інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо неприпустимості допущення до роботи працівників без оформлення трудових відносин, не досягнуто запланованих темпів росту фонду оплати праці та надходження єдиного соціального внеску.

Вкотре наголошуючи, що саме сумлінна сплата податків – це соціальна відповідальність, яка дасть змогу забезпечити стабільне фінансування життєдіяльності селищної громади, закладів освіти, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери, житлово-комунального господарства.

283 боржники станом на 01.05.2021 року має Рокитнянська громада.

А тому 09 червня 2021 року заступник Рокитнянського селищного голови Микола Соколовський провів виїзне засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати, детінізації відносин у сфері зайнятості населення, проведення інвентаризації землі та організації роботи з наповнення бюджету Рокитнянської селищної територіальної громади у с. Острів.

Розглянуто питання про резерви наповнення бюджету громади, про облік та сплату податків платниками, які ведуть діяльність на території сіл Маківка, Нова Маківка, Насташка, Колісникове, Ольшаниця, Синява, Острів, Троїцьке, Ромашки, Бакумівка з урахуванням фактичної реєстрації поза межами регіону, про інвентаризацію земельних ділянок та перегляд договорів оренди з урахуванням цільового призначення, про надходження акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, про декларування одноосібниками доходів, які обробляють ділянки площею більше 2 га, про легалізацію найманої праці.

Старости та члени робочої групи по завершенню засідання отримали відповідні доручення голови комісії, який наголосив на важливості злагодженої співпраці та оперативності при проведенні заходів з виконання цього доручення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь