Правовий семінар-консультація в Рокитнянській філії Київського обласного центру зайнятості

Дата: 11.06.2021 12:00
Кількість переглядів: 381

Фото без опису

Днями у Рокитнянська районна філія Київського обласного центру зайнятості відбувся правовий семінар-консультація, який для працівників філії провела головний спеціаліст Рокитнянського бюро правової допомоги Олена Крамар.

Олена Петрівна розповіла фахівцям філії про річницю прийняття закону, який регулює порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

Так, 2 червня 2011 року Верховною Радою України прийнято Закон України "Про безоплатну правову допомогу" з метою реалізації положень статті 59 Конституції України про право кожного на професійну правничу допомогу, тому тепер кожен може отримати безоплатну правову консультацію для вирішення своєї життєвої проблеми, про правові послуги і порядок їх надання спеціалістами Бюро.

На сьогоднішній день право на безоплатну первинну правову допомогу (БППД) мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України, на безоплатну вторинну правову допомогу (БВПД) категорії осіб, які визначені у статті 14 Закону.

Відповідно до міжнародних стандартів, БППД полягає у можливості особи безоплатно отримати правову інформацію, консультацію чи роз’яснення з будь-якого правового питання, зокрема, і щодо порядку доступу до БВПД, а також альтернативних механізмів вирішення спорів.

Фахівцем було наголошено присутнім, що українська система надання безоплатної правової допомоги є найбільшою в Європі.

За детальною інформацією та консультаціями можна звертатись до Рокитнянського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою:  смт Рокитне, вул. Смоляна, 9, та за номером телефону: (04562) 5-12-61.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь