Інформація щодо тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення

Дата: 10.06.2021 17:36
Кількість переглядів: 948

Фото без описуРозрахунок проєкту тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, представлений до розгляду членам виконавчого комітету КП «Рокитне водоканал» був здійснений відповідно до постанови КМУ від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги» (із змінами), та поінформовано громадськість згідно з наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності». Встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення на рівні, який покриває всі витрати в собівартості цих послуг, є вимогою законодавства України.

Підвищення тарифів пов’язане із чинниками, що не залежать ні від влади, ні від комунального підприємства, а саме – зростання вартості електроенергії, збільшенням мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Востаннє тарифи змінювалися у березні 2019 року, при цьому послуги продовжували надаватися, хоча й були збитковими для комунального підприємства і різниця компенсувалася із бюджету Рокитнянської селищної ради

Відповідно до Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" Рокитнянська селищна рада об’єднує в себе 23 населених пункти із центром смт Рокитне. Бюджет Рокитнянської територіальної громади утворюється з усіх платників податків, які знаходяться на території колишнього Рокитнянського району, відповідно до чого факт надання дотації підприємству із бюджету територіальної громади обмежуватиме права жителів, які проживають у сільській місцевості.

У разі неприйняття економічно обґрунтованих тарифів, селищна рада із бюджету територіальної громади буде вимушена відшкодовувати компенсацію різниці між економічно обґрунтованим тарифом та затвердженим. А це в свою чергу ставить у нерівні умови споживачів централізованого водопостачання та водовідведення у селищі з рештою жителів громади, зокрема жителів сільських населених пунктів.

Таким чином, приведення вказаних тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування підприємства, що є запорукою стабільного забезпечення споживачів питною водою, централізованим водопостачанням та централізованим водовідведенням.

Також, за ініціативою Рокитнянського селищного голови Богданова Ю.А. керівникам комунальних підприємств селищної ради "Рокитнеблагоустрій" та "Рокитне водоканал" дано доручення встановити два водорозбірних пункти біля будинків по вул. Вокзальна, 44 та по вул. Ентузіастів, 8 у смт Рокитне з метою забезпечення жителів Рокитнянської селищної територіальної громади якісною питною водою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь