Роботодавці! Увага!

Дата: 01.06.2021 08:46
Кількість переглядів: 349

Фото без описуЯк свідчить досвід діяльності державної служби України з питань праці та її соціальних партнерів, неформальна зайнятість не є проблемою винятково держави або одного державного органу. Вона зачіпає інтереси всіх учасників ринку праці і потребує комплексного вирішення.

У зв’язку з цим, 27 квітня 2021 року затверджено Національний план спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.

У його розробці взяли участь Держпраці, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерство соціальної політики, Міністерство освіти і науки, Національна поліція, Державна податкова служба, Пенсійний фонд, роботодавці, соціальні партнери та представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

З 2020 року Держпраці запровадила активне застосування ризикоорієнтованого підходу в питаннях виявлення незадекларованої праці. Національний план передбачає організацію роботи в ризикових сферах господарювання в два етапи – інформаційного та інспекційного.

Під час інформаційного етапу планується проведення широкомасштабної інформаційної кампанії про ризики і наслідки незадекларованої праці, а також про процедури оформлення трудових відносин та інші вимоги законодавства про працю та охорону праці.

Інспекційна кампанія почнеться після інформаційної і буде спрямована на тих роботодавців, які використовують найману працю, але трудові договори не укладають, не сплачують податки та єдиний соціальний внесок.

На обох етапах до заходів Держпраці в межах повноважень долучатимуться представники інших зацікавлених державних органів.

А тому служба зайнятості, як зацікавлена сторона, закликає роботодавців не намагатися обійти законодавство. Укладайте з найманими працівниками трудові договори!

Консультації за телефоном: (04562) 5 13 89

#КОЦЗ #Рокитне_філія #служба_зайнятості #послуги #працевлаштування #виходь_на_світло


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь