Пам’ятаємо і славимо: в с. Калинівка Рокитнянської громади відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 06.05.2021 14:53
Кількість переглядів: 713

Ніхто не забутий, ніщо не забуте... 76-ті роки весни – вік нашої Перемоги! Вік зрілий, мудрий, дорогоцінний... І чим старшою стає ця Священна Перемога, тим ціннішими стають спогади про ті буремні страшні роки Другої світової війни.

Фото без опису

06 травня 2021 року біля Братської могили у с. Калинівка відбувся мітинг з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Перед початком урочистої частини до усіх присутніх звернулися: голова групи компаній "Синявське", депутат Рокитнянської селищної ради Ярослав Литвин, директор ТДВ "Синявське, депутат Білоцерківської районної ради Ольга Литвин, в.о. селищного голови Юрій Шимченко, староста сіл Шарки і Калинівка Микола Шаровара, які у своїх промовах наголошували, на тому, що День Перемоги – це свято, яке для нинішніх та прийдешніх поколінь, було і залишиться найдорожчим. Висловили вдячність за мужність і ратний подвиг ветеранам Другої світової війни, подякували також славним нащадкам ветеранів - воїнам АТО, які і сьогодні боронять рідну землю.

Фото без опису

"Незважаючи на те, що цей день все далі йде в глибину років, перемога має величезне історичне значення для нашої держави. Сьогодні залишилося так мало людей, кому ми особисто можемо сказати дякую за цей подвиг. Всім хто боровся за наше майбутнє – низький уклін, а тим кого немає з нами – вічна пам’ять від кожного з нас, пам’ять, яка повинна передаватися з покоління в покоління, яку ми з вами повинні нести через віки", - зазначив Юрій Леонідович у своєму виступі.

Сьогодні згадали тих, кого немає серед нас. Присутні схилили голови перед загиблими воїнами у Другій світовій  війні та воїнами, які обороняли й боронять територіальну цілісність України.

Фото без опису

Під час дійства звучали патріотичні пісні, які брали за душу і пронизували до сліз у виконанні вокалісток Центрального будинок культури.

Фото без опису

По завершенню урочистого мітингу учасники зібрання поклали до братської могили живі квіти та вшанували пам’ять усіх загиблих хвилиною мовчання, а духовенство громади відправили панахиду по загиблих воїнах у тій страшній і великій війні.

Фото без опису

Щороку це свято служитиме нагадуванням – немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі!

Дякуємо ветеранам за їхній безсмертний подвиг!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь