Прийомна сім’я – для мене

Дата: 27.04.2021 11:45
Кількість переглядів: 363

Фото без описуПоняття сім’ї для кожного різне, але в кожної дитини є потреба мати сім’ю. В нашому регіоні є діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які з різних причин не мають сім’ї та виховуються в інтернат них закладах. Всі вони мріють про справжню сім’ю, про батьків, про сімейний затишок і тепло. Деяким дітям доля подарувала другий шанс і вони мають можливість проживати в альтернативній сім’ї.  Їхніми батьками є люди, які наповнюють їх життя теплотою, любов’ю та турботою, яку не змогли дати їм біологічні батьки. Такі сім’ї називають прийомними. Прийомна сім’я – це сім’я чи особа, що не перебуває у шлюбі, яка взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Дитячий будинок сімейного типу створюється за таким же принципом з різницею, що дітей може бути розміщено від 5 до 10.

Важко переоцінити важливість сімейного оточення для розвитку дитини та формування особистості. Сім’я та особливо психоемоційні відносини у родині, найбільш вагомо впливають на формування характеру та поведінку дітей.  Про дітей у цих сім’ях, звичайно,  як і у всіх інших, виникає багато питань ,  які їм допомагають вирішувати спеціалісти різних галузей. Соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу здійснюють працівники Центру соціальних служб, які постійно відвідують дані сім’ї і допомагають у вирішенні різних питань.

З 2005 року на території  нашої громади було  створено 5 прийомних сімей  та 2 дитячі будинки. Нині функціонує 3 прийомні сім’ї та дитячий будинок сімейного типу, батьки якого опікуються 5 дітьми. Рокитнянщина має славні традиції, в нашому краї проживають милосердні, благородні люди, тож ми віримо що, знайдуться сім’ї, які готові віддати частину свого серця обездоленим дітям, взявши на себе відповідальність за їхній розвиток та виховання.

У разі  бажання виявити  турботу та прийняти до своєї родини дитину – сироту/ дитину позбавлену батьківського піклування, просимо звертатись до Центру соціальних служб Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району за адресою: смт Рокитне, Першотравнева, 6, тел. 5 12 87

Віримо, надіємось, чекаємо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь