Рокитнянщина вшанувала пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції

Дата: 26.04.2021 16:21
Кількість переглядів: 1042

26 квітня 2021 року у комунальному закладі Рокитнянської селищної ради "Центральний будинок культури" відбулися заходи з нагоди 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Зі словами вдячності і шани ліквідаторам виступив Рокитнянський селищний голова Юрій Богданов, який у своїй промові пригадав тогочасні події - квітневу трагедію 1986 року. Згадав той день, коли Україна пережила смертоносну атомну аварію. Із величною шаною згадав усіх тих мужніх ліквідаторів, хто ризикував своїм життям та здоров’ям, захищаючи людство від згубного впливу радіації та подякував усім живим героям.

Фото без опису

Після чого керівник громади вручив Подяки Рокитнянської селищної ради ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та грошові винагороди. Також до присутніх звернулись і безпосередній учасник ліквідації аварії на ЧАЕС Анатолій Немировський та місцева поетеса, член української асоціації письменників художньо-соціальної літератури Наталія Ненюк, яка прочитала вірш "Єдність".

Фото без опису

Фото без опису

Виступаючі наголосили на тому, що ми маємо пам’ятати про Чорнобиль та робити все, щоб більше в жодному разі не повторилась ядерна катастрофа. Після промов усі учасники зібрання схилили у скорботі голови та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто жертовно віддав своє життя.

Фото без опису

Фото без опису

Присутніх у залі порадували своїм виступом вокальний ансамбль "Соловей" та юна співачка Юлія Рябоненко.

Фото без опису

Фото без опису

По завершенню концертної програми було покладено квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та зроблено пам’ятний фотознімок із чорнобильцями Рокитнянщини.

Фото без опису

Фото без опису

Згодом керівництво відправились до пам'ятника "Героям Чорнобиля", що знаходиться на території Рокитнянського сектору Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Київській області, та вшанували пам’ять наших ліквідаторів громади. День 26 квітня 1986 року для всього світу став втіленням скорботи. Ось уже 35-й рік ми згадуємо цю велику трагедію, цей Чорнобильський смерч, який забрав життя багатьох людей і зараз завдає шкоди здоров’ю мільйонів українців. Тож зробімо все можливе і неможливе, аби подібні трагедії більше ніколи не траплялися. Вічна і світла пам’ять жертвам чорнобильської трагедії та низький уклін героям-ліквідаторам!

Фото без опису

У цей день відправлено поминальні панахиди за загиблими ліквідаторами та постраждалими внаслідок аварії на ЧАЕС. Також, у бібліотеках організовано виставки літератури та періодичних видань, присвячених річниці Чорнобильської катастрофи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь