Г. Галиць: Головне завдання страхового експерта з охорони праці – якнайшвидше і якісніше скласти акт розслідування, затвердити його та надати потерпілому для отримання виплат

Дата: 20.04.2021 12:10
Кількість переглядів: 306

Основне задання, яке стоїть перед Фондом та страховим експертом з охорони праці у складі комісії з розслідування нещасного випадку – забезпечити якнайшвидше і якісніше складання акта розслідування гострого професійного захворювання за формою Н-1, його затвердження та надання потерпілій особі для отримання страхових виплат. На цьому наголосив в. о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць під час відеоконференції 19 квітня з керівниками відділень та страховими експертами з охорони праці. «Для цього необхідно здійснювати постійний контроль за своєчасністю, об’єктивністю розслідувань, підготовкою матеріалів і веденням обліку випадків», - додав начальник обласного управління.

Станом на 16 квітня цього року до управління надійшло від медичних закладів Київщини 1919 повідомлень (40 – із смертельним наслідком) про випадки гострих професійних захворювань на COVID-19 медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних захворювань в умовах підвищеного ризику зараження збудником інфекційної хвороби (коронавірус SARS-CoV-2). Утворено 1914 комісій з розслідування за участю представників Фонду. Кількість завершених розслідувань – 1614 (84,3%), з яких визнано страховими – 803 (49,8%).

Співвідношення завершених розслідувань до кількості отриманих повідомлень по управлінню – 85,2%. Разом з тим, за даними з ЄІАС не завершено розслідування 234 випадків (12,2%) від загальної кількості утворених комісій. Найбільша кількість незавершених розслідувань у страхувальників, які зареєстровані у відділенні м. Біла Церква та Ірпінському відділенні – це 73% від загальної кількості незавершених розслідувань. Найдовша тривалість розслідування випадків гострого профзахворювання у таких лікарнях: КНП «Білоцерківська міська лікарня №1», КНП «Білоцерківська міська лікарня №2», КНП «Білоцерківська міська лікарня №3» та КНП «Макарівська центральна районна лікарня». Не завершено розслідування жодного з 10 випадків гострого профзахворювання у КНП «Славутицька міська лікарня».

«Ми розуміємо в яких умовах працюють медичні заклади, але відсутність злагодженої роботи всіх учасників розслідування нещасних випадків не дасть потрібного результату», - сказав керівник управління.

Георгій Галиць доручив керівникам відділень заповнити вакансії страхових експертів з охорони праці та підключати страхових експертів, які мають менше навантаження, до роботи інших відділень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь