Звіт за 1 квартал 2021 року

Дата: 20.04.2021 09:18
Кількість переглядів: 540

Фото без описуРобота Рокитнянська районна філія Київського обласного центру зайнятості спрямована на виконання завдань та функцій, визначених чинним законодавством у сфері зайнятості та соціального захисту населення від безробіття.

 

Державна служба зайнятості організувала свою роботу з урахуванням прийнятих рішень Уряду та рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо запобігання поширенню епідемії, спричинених коронавірусом COVID-19 і на період карантину запроваджено тимчасові особливості обслуговування та реєстрації клієнтів нашою філією.

На період дії карантинних заходів "червоної" зони, обслуговування громадян та прийом документів від клієнтів, у тому числі для фіксації наміру клієнта бути зареєстрованим як безробітним, здійснюється дистанційно. Онлайн-реєстрація через портал "ДІЯ" (www.diia.gov.ua) – це зручно, швидко та безпечно.

 

Збільшилась кількість осіб, які звернулися до служби зайнятості.

 

Так, послугами Рокитнянської районної філії зайнятості у січні-березні 2021 року скористалися 892 особи, які шукали роботу. Із них 396 осіб мали статус зареєстрованого безробітного.

 

У І кварталі 2021 року 50 роботодавців надали інформацію про потребу в працівниках. Загальна чисельність актуальних вакансій протягом 3 місяців 2021 року становить 221 пропозицію роботи, з них 129 укомплектовано.

 

Рівень укомплектування вакансій становить 58,4%, що на 24,4% вище середнього показника по області.

 

За сприяння служби зайнятості роботу знайшли 162 людини, яких працевлаштовано на вільні та новостворені робочі місця.  З них 62 особи, що мали статус безробітного.

 

Проходили професійне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації 9 безробітних. Професійне навчання проводиться за професіями, що користуються найбільшим попитом на ринку праці та під замовлення роботодавців.

 

Станом на 01.04.2021 року на обліку в службі зайнятості перебуває 657 осіб з числа незайнятих та зайнятих трудовою діяльністю громадян, що шукають роботу, з них 262 особи мають статус безробітних.

 

За професійними групами, серед вищезазначеної чисельності зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, працівники сільськогосподарської галузі, кухарі, водії, працівники сфери торгівлі та послуг, представники найпростіших професій, кваліфіковані робітники з інструментом, технічні службовці, фахівці державної службовці та органів місцевого самоврядування, керівники, менеджери.

 

Станом на 31 березня 2021 року кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості, становила 63 одиниці. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про пропозиції роботи, отримані з інших джерел.

 

Найбільший попит роботодавців спостерігався на робітників сільськогосподарської галузі (працевлаштовано 17 осіб), спеціалістів державного управління (9 осіб), фахівців охорони здоров"я (5 осіб), поштової та кур"єрської доставки (4 особи), торгівлі (2 особи), переробної галузі (3 особи).

 

Відповідно до Постанови КМУ від 09.12.2020 № 1231 "Деякі питання реалізації статті 3 Закону України "Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" до Рокитнянська районна філія Київського обласного центру зайнятості звернулося 12 роботодавців (юридичних осіб) за одноразовою матеріальною допомогою, основний вид економічної діяльності яких не входив до Переліку видів економічної діяльності щодо яких здійснювалися обмежувальні протиепідемічні заходи.

 

Таким чином завдяки підтримці служби зайнятості у січні 2021 року було збережено 162 робочих місця та виплачено 511 873,00 грн допомоги працівникам суб"єктів господарювання, що звернулися за цією допомогою.

 

Станом на 01.04.2021 року на обліку в службі зайнятості перебуває 657 осіб з числа незайнятих та зайнятих трудовою діяльністю громадян, що шукають роботу, з них 262 особи мають статус безробітних

 

У розрізі населених пунктів найбільша кількість безробітних: у  селищі  Рокитне – 134 особи, у селах: Ольшаниця - 20, Острів - 17, Житні Гори  17, Синява - 17, Насташка  11, Маківка та Нова Маківка - 6, Шарки - 5, Калинівка - 4, Телешівка - 4, Луб’янка  2, Першотравневе - 2, Запруддя - 4, Савинці - 3,  Ромашки - 5, Бушеве - 4, Бирюки - 1, Троїцьке - 4,  Бакумівка - 2.

 

#КОЦЗ #Рокитне_філія #служба_зайнятості #послуг


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь